19.9 C
Бургас
неделя, октомври 6, 2024

Съветниците заседават. Днес ще дискутират и бюджета на Бургас за 2015 година

Започна редовното заседание на Общински съвет – Бургас. В дневния ред са включени над 30 точки. На днешното заседание се очаква и приемането на бюджета на община Бургас за 2015 година, който се равнява на близо 320 млн. лева. Разгорещени дебати започнаха още при първата докладна записка – тази на кмета Димитър Николов за изпълнението на „Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост”. 

общински съвет Бургас

Опозоционерите от БСП и НФСБ се оказаха „видимо недоволни” от отсъствието на кмета и неговия екип при разискването на докладната. Така или иначе обаче, програмата бе приета.

В нея ясно са описани имотите, които общината има намерение да предложи за продажба, за учредяване на ограничени вещни права или за предоставяне на концесия. От групата на националистите поискаха докладната да бъде оттеглена, тъй като било необходимо ясно становище за това нужна ли е продажбата на конкретни общински имоти и разчет за това къде всъщност отиват парите от продажбата им.

От БСП пък заявиха, че бургаската икономика е еднопрофилна.Оттам допълниха, че строителството с леко покачване на цените дава някакво развитие. Според кмета Димитър Николов, който в крайна сметка се появи на заседанието, местната администрация разполага с 900 апартамента. Около 400 семейства имат нужда от настаняване, като те са предимно млади с деца до 5-годишна възраст. Наредбата има доста слабости в тази част да се предоставят общински терени и да изграждат нови сгради, като строителят дават част от апартаментите на общината. Тя трябва да контролира и да дава инструкции за това от каквото има най-много нужда-едностайни, двустайни и др. апартаменти. „От две години все още не съм видял проектопредложение на тази наредба. Този процес е взаимен. Не чакайте всичко да свърши общината. Няма как да изграждаме нови жилища особено за младите семейства. Ние нямам апартаменти. Комисията се управлява от вас. Хората чакат по 4 години, за да ги настаним в жилища. С какво помогнахте на този процес?”, отговори кметът на съветниците.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук