23.8 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Трескава подготовка за празника на влюбените в Несебър

С наближаването на празника на влюбените Св. Валентин, все по-трескава става подготовката за тазгодишния Фестивал за любов и вино “Влюбени в Несебър”. Организаторите обещават невероятна фиеста в романтичното морско градче в 3-те поредни дни на 13, 14 и 15 февруари. А прогнозите на синоптиците също са многообещаващи.

Несебър

Освен отбрана културна програма от концерти, театри, поезия и партита, в Несебър обичат да организират забавни и развлекателни игри. И по традиция правят всичко безплатно за публиката като не пропускат да поканят и гости от цялата страна. Така нарпимер за този празник местните хотели и ресторанти са направили специални отстъпки и са подготвили отбрани менюта и романтични изненади, за да допринесат към незабравимостта на празника. А градският транспорт до Стария Несебър ще вози безплатно посетители на фестивала. Освен тортеното състезание, добило изключителна популярност на миналия фестивал, тази година новото предизвикателство към влюбените двойки е отправено от Колоездачен клуб Несебър – многоуважаван спортен клуб, носител на престижни награди през последните 10 години.

В състезанието колело-тандем ще трябва да бъде управлявано от двама. Самото колело пък е определено да бъде Голямата награда на Фестивала. Ще го спечели една от двойките, посетила най-малко 5 фестивални събития. Още примамливи награди очакват влюбените двойки, посетили празника в Несебър. Една от тях може да бъде спечелена от играза ориентиране и селфита, наречена “ФотоЛофф”. Специална карта ще отвежда участниците в приключенско пътешествие из криволичещите калдъръми на Стария град в търсене на точното място за “селфи”. Работилничка за любовни сувенири, сутрешно кафе с доц. д-р Румен Бостанджиев – сексолог, представяне на наричания, ритуали и магии за любов допълват разнообразието на програмата в Несебър.

Тази година една двойка е откликнала на поканата на Фестивала на влюбените и на 14-ти в 14 часа ще се състои празничен сватбен ритуал в ритуалната зала на новооткритата обновена сграда на старото кметство в Несебър. Бракосъчетанието ще бъде водено лично от кмета на града Николай Димитров.

Събитието “Влюбени в Несебър” е активно промотирано във Фейсбук профила “Сподели Несебър”. В него известният вокалист Илия Ангелов лично е отправил покана за концерта на Диана Експрес. Музикалните легенди за първи път ще пеят в Несебър на 13-ти февруари.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук