23.8 C
Бургас
сряда, октомври 9, 2024

Търсят близо милион за нови седалки в Летния театър

Близо 1 млн. лева ще бъдат необходими за ремонт на зрителната зала в Летния театър. Това съобщи заместник-кметът по култура и образование в община Бургас, Йорданка Ананиева. По думите й, местната администрация вече е подготвила проект за ремонта. Към момента се търси финансиране. Днес е излязло и разрешителното за строеж по предложението, допълни Ананиева. 

Летен театър - Бургас

Ремонтът включва подмяна на сега съществуващите пейки с индивидуални седалки. Те ще бъдат влагоустойчиви и ще наподобяват тези в киносалон. Ще бъде изградена и достъпна среда за хора с увреждания. Идеята на местната администрация е театърът да няма аналог по цялото Черноморие. Йорданка Ананиева  увери, че броят на местата няма да бъде редуциран.  

Тя е провела и разговори с отдел „Озеленяване“ при община Бургас, относно фургоните за съхраняване на техниката за поддръжката на Морската градина. Оттам уверили, че се търси ново място за съоръженията. Така, след като бъдат премахнати от площата пред сградата на Летния театър, която бе наскоро обновена, сданието ще разкрие пълния си бласък. 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук