21.5 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

Условна присъда за смърт на АМ „Тракия“

Бургаският апелативен съд измени присъда на Красимир Живков, който по непредпазливост причини смъртта на дъщеря си и средна телесна повреда на съпругата си при катастрофа на АМ „Тракия“ в района на Ямбол. 

Инцидентът стана на 28 юни миналата година при обилен дъжд.  Живков  се опитал да изпревари  движещия се пред него автомобил с по-големи габарити.  Той  управлявал колата си със скорост от 90 км/ч  в средната лента, предприел изпреварване, като навлязъл в най-лявата лента за движение.

Подсъдимият загубил управлението над автомобила в условията на аквапланинг. Опитвайки се да овладее колата, Живков завъртял волана надясно и задействал аварийно спирачната система. Последвал удар в мантинелата, след което колата навлязла в отводнителния канал, където се пребърнала.

След обстойна и задълбочена проверка на присъдата на ОС-Ямбол  въззивната инстанция е преквалифицирала престъплението, извършено от  Красимир Живков, в по-леко наказуемо. Съдът  е намалил  размера на наложеното наказание от две години на една година лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с три години. Въззивният състав  е редуцирал от две на една година и срока за лишаване от право на управление на  МПС.

Решението подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС на Р България в 15 – дневен срок.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини