16.5 C
Бургас
събота, октомври 5, 2024

Ученици стават горски инспектори за ден

Регионална дирекция по горите – Бургас, провежда кампания „Горски инспектор за един ден“ на 11 и 12 юни 2015 г. Кампанията е организирана и стартирана на 03 юни 2015 г. от Изпълнителна агенция по горите и Министерството на земеделието и храните на територията на Природен парк „Врачански Балкан”.

Гора

Инициативата има за цел да запознае подрастващите с лесовъдската професия и работата на горските инспектори. Участниците в нея ще имат възможността в реални условия чрез игри и презентации да се запознаят с работата на горските инспектори и усилията, които се полагат в опазването на горското богатство, както и предотвратяване на нарушенията. В рамките на обученията ще се включат експерти от РДГ и горски инспектори. Кампанията се осъществява на територията на всички природни паркове и ще продължи до края на месец юни.

Половин дневните обучения организирани от Регионална дирекция по горите – Бургас ще бъдат проведени на 11.06.2015 г. и 12.05.2015 г. на открито в горска обстановка, на територията на природния парк, където ще се представи работата на лесовъда и горския инспектор и тяхната роля за стопанисването и опазването на горите.

РУГ ще работи с училищата:

– СОУ „Никола Вапцаров”, гр. Царево

– СОУ „Васил Левски”, гр. Малко Търново

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук