23.8 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Учени от седем държави събра Университет “Проф. д-р Асен Златаров“

Седма международна научна конференция „Образование, наука, икономика и технологии” се откри днес във Факултета по обществени науки към Университет “Проф. д-р Асен Златаров“. В научния форум ще вземат участие учени от България,  Турция, Полша, Словения, Русия, Украйна, Сърбия. “Целта на международната научна конференция е да очертаем актуалното състояние на проблемите в областта на природо-математическите, обществени и хуманитарни науки, иновативни подходи за решаването им, да споделим опит и информация за постиженията и трудностите в различни научни области, да разширим и задълбочим професионалните контакти между учени от различни университети и научни институти.e6e07d1a951f49049df5b1c37e2068d9 В съвременния глобален свят образованието, науката и технологиите имат излючително важна мисия, надявам се конференцията да допринесе за активен обмен на опит и идеи“ каза проф. дтн Петко Петков, ректор на Университет “Проф. д-р Асен Златаров“.  Международната конференция е разделена на седем секции с общо 191 доклада – 81 на чуждестранните участници, 70 на други български университети и 40 на академичната общност от Университет “Проф. д-р Асен Златаров“. Работата на участници ще протече по следните секции: Икономика и Мениджмънт; Маркетинг и туризъм; Социални и хуманитарни науки; Педагогика, психология и методика на обучението; Образование и качество на образование; Здравни грижи; Информационни и индустриални технологии.

“Международната науна конференция пряко кореспондира с целия спектър на образователен научен продукт предлаган от Университет “Проф. д-р Асен Златаров“. Открояваме се като образователна структура работеща активно и търсеща сътрудничество в областта на образование, наука, икономика и технологии“  допълни по време на откриването доц. д–р  Иван Димитров, декан на Факултета по обществени науки.

Материалите от тридневната научна конференция ще бъдат публикувани в ежегодното издание на академичното списание “Управление и образование“.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук