16.5 C
Бургас
вторник, октомври 1, 2024

„Храбър и Шивача” по повод 230 години от рождението на Вилхелм Грим

„Храбър и Шивача” по Братя Грим е новото премиерно заглавие, което представя  Младежки експериментален театър към Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. П. Владигеров“ – Бургас.

Този път погледът на трупата е насочен към творчеството на Якоб и Вилхем Грим, които са написали повече от 150 приказки и ни пренасят в един различен свят.  Някои от тези приказки отдавна са забравени, но такива като „Червената шапчица“, „Пепеляшка“, „Хензел и Гретел“ „Снежанка и седемте джуджета“  „Храбрият шивач” – изглеждат вечни. Те имат безброй сценични адаптации, но младите режисьори и сценаристи продължават да ги преработват. Новият прочит на популярната приказка е дело на Христо Симеонов, който е и режисьор на постановката.

Публиката ще се потопи в един страхотен текст, невероятно чувство за хумор и проблеми, в които често се преплитат ревност, любов, засегнато честолюбие  и илюзорни мечти, което от своя страна гарантира едно добро представление.

На сцената зрителите ще видят  Христос Стаматиадис, Ралица Николова, Симеон Димов, Мария Димитрова, Йордан Андонов и Стоян Величков. Мултимедия, звук и светлина ще бъдат осъществени от Калин Николов и Димитър Узунов, а сценограф е Христо Хр. Симеонов.

Спектакълът се посвещава на 230 г. от рождението на Вилхелм Грим. Постановката ще бъде представена на 22 февруари от 19.00 часа в Концертната зала на НУМСИ „проф. Панчо Владигеров”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук