4.3 C
Бургас
сряда, ноември 27, 2024

Конкурс за най-вкусна рибена чорба се провежда в Бургас /снимки/

               

Конкурс за най- вкусна рибена чорба се провежда за пета поредна година в Бургас, в последния ден от станалия традиция Фестивал на рибата и виното.  

Всеки майстор си има тайна рецепта за рибената супа, но кой се е справил най-добре ще оцени жури от професионалисти.

 „Основният критерий  е рибата да е черноморска. Трябва да има поне седем вида риба. Най-задължителната подправка за една рибена чорба това е девесила или лющана, както му казваме ние във Варна. Има всякакви вариации. В последно време много  е популярна да се прави с раци- паури,  защото те овкусяват  бульона”,  казва Ростислав Ненов- член на журито , след като дегустира рибените чорби.

С фестивала на рибата и виното организаторите искат да удължат сезона със септемврийски приключения.

 „Не го пускаме лятото. Продължаваме  с четвърти ден в Морската градина на Бургас. Лято, море, риба, вино и всичко това във формулата Фестивал на рибата  и виното”, заяви Николай Тодоров – Ник- организатор на фестивала.

В началото на септември започва и риболовният сезон и рибарите чакат да се появи паламуда- царят на рибите.

Майстор- готвачите казват, че паламудът тепърва излиза в Черно море, но за вкусната рибена чорба се е намерил пресен.

Пред щандовете с риба се извиха от желаещи да вкусят прасна риба, приготвена с щипка любов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук